Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9-15;

Kedd: 9-13;

Szerda: 9-15;

Csütörtök: 9-15;

Péntek: 9,00-17,00.

Szombat: ZÁRVA

A kávé hatása az egészségre

2020.02.25.

A kávé hatása az egészségre

Manapság az emberiség kávéfogyasztása naponta több mint 2 milliárd csésze kávé. Vajon hogyan hat ez az egészségünkre?

A kávé hatása az egészségre - www.caffeclub.eu

Valószínűleg több kávé fogyna, ha az emberek nem fognák vissza magukat tudatosan a túl sok kávé fogyasztásától. Mindezt annak ellenére teszik, hogy ma már nagyon sok kutatási eredmény született a kávé pozitív hatásairól. Természetesen a kávé pozitív hatásai erősen függenek attól, hogy milyen minőségű kávét fogyasztunk, és milyen formában.

Fogyasszunk több kávét az egészségünkért!

Hosszú évek óta folynak kutatások a kávé egészségre gyakorolt hatására vonatkozóan, és ma már bebizonyosodott, hogy a kávézás nem egészségtelen, éppen ellenkezőleg.

Bebizonyosodott, hogy a szívbetegség kialakulásának a kockázata azoknál a legalacsonyabb, akik naponta 3-5 csésze kávét fogyasztanak. A májrák és a fertőző májgyulladás kialakulását 80%-kal csökkenti a rendszeres kávéfogyasztás. Ezen kívül a diabétesz és az Alzheimer-kór kialakulásának a veszélye is jelentősen csökken. Meg kell említenünk, hogy ez nem helyettesít semmilyen orvosi kezelést! Főként a betegségek megelőzésére nagyszerű a kávéfogyasztás, melyet az a közel 1300 féle antioxidáns biztosít, amit a kávé tartalmaz.

Ebből láthatjuk, hogy a kávé valójában erősen pozitív hatással van az egészségünkre.

A kávé és amit beleteszünk

A valódi probléma nem a kávéval van, hanem azokkal az ízesítő anyagokkal, melyeket beleteszünk.

A legkárosabb nyilvánvalóan a cukor. Még nagyobb problémát jelentenek a különböző ízesítők, például karamell, gyümölcsízű és egyéb ízesítőszerek, melyek többségében természetazonos aromából állnak, azaz kőolajszármazékok. Ezek a „kávékiegészítők” erősen romboló hatással vannak az egészségre, ezért lehetőleg mellőzzük. A cukrot helyettesítsük egy kevés mézzel vagy agave sziruppal, továbbá érdemes megemlíteni, hogy a tej helyett is léteznek egészségesebb alternatívák.

A kávé növeli a teljesítményünket

Napi 3-5 csésze kávé elfogyasztása növeli a szellemi kapacitást, valamint a fizikai teljesítőképességet.

A kávé serkentőleg hat szervezetünkre, mely révén aktívabbá válunk szellemileg és fizikailag egyaránt. Javítja a memóriát és a koncentrációs képességet. Ezenkívül fizikailag is hatékonyabbá teszi szervezetünket. Mivel a koffein növeli az adrenalintermelést, ezért ez pozitívan hat az idegsejtekre.

A kávé pozitív hatása a minőségben rejlik

Ahhoz, hogy valóban képesek legyünk kihasználni a kávé pozitív hatásait, oda kell figyelnünk a minőségre.

Egy csésze kávé minőségét két tényező határozza meg, maga a kávé minősége, amiből készítjük, továbbá a kávéfőző, illetve kávégép színvonala.

Egy alacsony minőségű kávé nemcsak ízben és aromában marad el az elvárható normától, de hatásában is. Törekedjünk arra, hogy jó minőségű szemes kávét használjunk fel a kávénk elkészítéséhez.

A legjobb, ha darálós kávégépet használunk, hiszen csak az egész kávészemek tartják meg eredeti aromájukat, ráadásul a szemes kávénál pontosan látjuk, miből készül a kávénk. Ez nem mondható el az előre őrölt, vagy az instant kávéról.

A CC Caffe Club kiváló minőségű automata darálós kávéfőzőket, valamint Boro kézműves szemes kávét kínál azok számára, akik előnyben részesítik az igazán jó minőségű kávét.

vissza