MenüBelépek
Használt felújított kávéfőzők garanciával! Szaküzlet: 1119 BUDAPEST, ETELE ÚT 32C.

Termékkategóriák

A kávé hatása az egészségre

2020.02.25.

A kávé hatása az egészségre

Manapság az emberiség kávéfogyasztása naponta több mint 2 milliárd csésze kávé. Vajon hogyan hat ez az egészségünkre?

A kávé hatása az egészségre - www.caffeclub.eu

Valószínűleg több kávé fogyna, ha az emberek nem fognák vissza magukat tudatosan a túl sok kávé fogyasztásától. Mindezt annak ellenére teszik, hogy ma már nagyon sok kutatási eredmény született a kávé pozitív hatásairól. Természetesen a kávé pozitív hatásai erősen függenek attól, hogy milyen minőségű kávét fogyasztunk, és milyen formában.

Fogyasszunk több kávét az egészségünkért!

Hosszú évek óta folynak kutatások a kávé egészségre gyakorolt hatására vonatkozóan, és ma már bebizonyosodott, hogy a kávézás nem egészségtelen, éppen ellenkezőleg.

Bebizonyosodott, hogy a szívbetegség kialakulásának a kockázata azoknál a legalacsonyabb, akik naponta 3-5 csésze kávét fogyasztanak. A májrák és a fertőző májgyulladás kialakulását 80%-kal csökkenti a rendszeres kávéfogyasztás. Ezen kívül a diabétesz és az Alzheimer-kór kialakulásának a veszélye is jelentősen csökken. Meg kell említenünk, hogy ez nem helyettesít semmilyen orvosi kezelést! Főként a betegségek megelőzésére nagyszerű a kávéfogyasztás, melyet az a közel 1300 féle antioxidáns biztosít, amit a kávé tartalmaz.

Ebből láthatjuk, hogy a kávé valójában erősen pozitív hatással van az egészségünkre.

A kávé és amit beleteszünk

A valódi probléma nem a kávéval van, hanem azokkal az ízesítő anyagokkal, melyeket beleteszünk.

A legkárosabb nyilvánvalóan a cukor. Még nagyobb problémát jelentenek a különböző ízesítők, például karamell, gyümölcsízű és egyéb ízesítőszerek, melyek többségében természetazonos aromából állnak, azaz kőolajszármazékok. Ezek a „kávékiegészítők” erősen romboló hatással vannak az egészségre, ezért lehetőleg mellőzzük. A cukrot helyettesítsük egy kevés mézzel vagy agave sziruppal, továbbá érdemes megemlíteni, hogy a tej helyett is léteznek egészségesebb alternatívák.

A kávé növeli a teljesítményünket

Napi 3-5 csésze kávé elfogyasztása növeli a szellemi kapacitást, valamint a fizikai teljesítőképességet.

A kávé serkentőleg hat szervezetünkre, mely révén aktívabbá válunk szellemileg és fizikailag egyaránt. Javítja a memóriát és a koncentrációs képességet. Ezenkívül fizikailag is hatékonyabbá teszi szervezetünket. Mivel a koffein növeli az adrenalintermelést, ezért ez pozitívan hat az idegsejtekre.

A kávé pozitív hatása a minőségben rejlik

Ahhoz, hogy valóban képesek legyünk kihasználni a kávé pozitív hatásait, oda kell figyelnünk a minőségre.

Egy csésze kávé minőségét két tényező határozza meg, maga a kávé minősége, amiből készítjük, továbbá a kávéfőző, illetve kávégép színvonala.

Egy alacsony minőségű kávé nemcsak ízben és aromában marad el az elvárható normától, de hatásában is. Törekedjünk arra, hogy jó minőségű szemes kávét használjunk fel a kávénk elkészítéséhez.

A legjobb, ha darálós kávégépet használunk, hiszen csak az egész kávészemek tartják meg eredeti aromájukat, ráadásul a szemes kávénál pontosan látjuk, miből készül a kávénk. Ez nem mondható el az előre őrölt, vagy az instant kávéról.

A CC Caffe Club kiváló minőségű automata darálós kávéfőzőket, valamint Boro kézműves szemes kávét kínál azok számára, akik előnyben részesítik az igazán jó minőségű kávét.

vissza

Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9-15;

Kedd: 9-13;

Szerda: 9-15;

Csütörtök: 9-15;

Péntek: 9,00-17,00.

Szombat: ZÁRVA

Megosztás

Kiemelt termékek

Saeco Royal Professional új …

Saeco Royal Professional új menüs kávégép Nettó ár: 90 000 Ft
Bruttó ár: 114 300 Ft

Saeco Incanto de Luxe S-Class …

Saeco Incanto de Luxe S-Class fekete kávégép Nettó ár: 80 000 Ft
Bruttó ár: 101 600 Ft