MenüBelépek
Használt felújított kávéfőzők garanciával! Szaküzlet: 1116 BUDAPEST, FEHÉRVÁRI ÚT 120

Termékkategóriák

A kávéfogyasztók képtelen természetrajza

2020.06.25.

A kávéfogyasztók képtelen természetrajza

A kávékészítés és a kávéfogyasztás nagyon komoly dolog, ezért úgy gondoltuk, hogy kicsit oldjuk a feszültséget némi humorral.

A kávéfogyasztók képtelen természetrajza - www.caffeclub.eu

A szakértő

A kávészakértő nemcsak issza a kávét, hanem analizálja azt. A kávébab, a víz, a pörkölés, mindent kihangsúlyoz, mivel minden szerepet játszik abban, hogy milyen lesz a kávé. Nem beszélnek a kávékészítésről, hiszen az egy tudomány.

A kávészakértő gyakran egy szakállas férfi rövidnadrágban, aki szívesen vakít trendi tetoválásával.

Itt található: Gondosan kiválasztott kávézók szép és kedves baristákkal.

A túl fiatal

Kávét? Igen, talán egy kicsit, de sok tejjel! És csokoládéval a tetején! Ja, és egy süteményt!

Biztos láttál már olyan fiatalokat, akik idősebbnek szeretnének látszani, de még nem igazán tudják élvezni a kávé ízét. A következő lépés számukra a cappucino, természetesen nagyon kevés kávéval.

Természetes élőhelye: Szívesen időznek nagy kávézók kültéri ülőhelyein.

A latte-anyukák

A latte-anyukák (néha apukák) jellemző életfelfogása, miszerint a kávé és a gyerekek egy energikus és sikeres életmód tartozékai. Általában menet

közben fogyasztják a lattét papírpohárból, olykor kültéri ülőhelyeken láthatók. A divatos napszemüveg, melyet viselnek, szinte ugyanolyan fontos, mint a kávé (vagy fontosabb). A gyermek általában a babakocsiban alszik, miközben a latte-anyuka a napi kötelező lépésszámát lesétálja.

Itt láthatod: Szinte alig láthatod kávézókban, ha mégis, akkor azok amerikai nevet viselnek.

A spórolós

Elképzelhető, hogy ez a fajta a pénzhiány terméke, de sokkal gyakoribb, hogy úgy gondolja „a kávé nem kerülhet sokba”. Ha valahol van egy olcsó kávézó, ott spórolós kávéfogyasztó is van. Az ő részéről ez nem a kávé, sokkal inkább az alacsony árak szeretetéről szól.

Természetes élőhelye: Az élelmiszerüzletek és egyes bevásárlóközpontok, ahol van olcsó kávé.

A diák

Egy-egy csésze kávét látsz az asztalon, melyet négyen ülnek körbe? Ki vannak téve könyvek, jegyzetfüzetek, tollak és mobilok? Plusz tankönyvek, laptopok, asztal alá rejtett otthonról hozott szendvicsek és enyhén gyűrött papírkötésű könyvek? Igen, ők a diákok. Fontos tudni, hogy ez nem az életkorról, hanem az életstílusról szól.

Itt található: Nagyobb kávézók, romkocsmák, old school jellegű helyek.

A kialvatlan

Ha az ember túl keveset alszik, akkor fáradt. Ha fáradt, akkor kávét akar. A kávé a kávézóban kapható. A kialvatlan egy olyan személy, aki kivörösödött szemmel ül a falnak támaszkodva, és alig tud ébren maradni. Hagyd őt békén! Annyira fáradt, hogy fáj mindene, csak a kávé tartja őt egyben.

Természetes élőhelye: Szinte mindenhol, mert nem a kávézó a lényeges, hanem a kávé.

Az edzett

Úton van az edzőterembe, vagy onnan jön. Csinos sportruházatban van. Ennek a típusnak a teste a kifejező eszköze, és ha kávét iszik, annak egészségesnek kell lennie. Egy kávé, semmi több. Tej? Cukor? Sütemény? Viccelsz?

Itt láthatod, ha gyors vagy: Csak beugranak egy olyan kávézóba, ahol elvitelre kínálnak kávét.

A függő

A kávé a drog, a függő pedig a rajongója. Remegő kéz, üveges tekintet, labilis hangulat, mely dühkitöréssel fenyeget. Ha ezt látod, akkor egy túlzásba esett függő áll előtted. Ne akarj előtte állni a sorban, életveszélyes.

Természetes élőhelye: Mindenhol láthatod őt, de ő nem lát téged. Legalábbis addig, míg meg nem kapja a kávéját.

A sikeres

Kifogástalanul öltözött nő vagy férfi, arany vagy fekete bankkártyával fizeti ki a dupla eszpresszóját, majd gyorsan és hatékonyan elfogyasztja. Gyakran mobiltelefonon beszél. Hangosan és hatékonyan. Nézd meg a ruházatát! Sehol egy ránc.

Itt láthatod: Belvárosi kávézókban.

Az egészséges

Gondolkodik: A kávé tényleg egészséges? A baristához szól: Természetesen koffeinmenteset kérek szójatejjel vagy zabtejjel. Tovább gondolkodik: A helyes lépés valójában egy gyógytea lenne, de időnként el kell viselnem a bűn csábítását.

Tartózkodási helye: Nirvana, Aurora, Napfogyatkozás, vagy hasonló ezoterikus nevű kávézók.

A rákényszerülő

A vészhelyzetre nincs szabály. Ha az embernek mosdóba kell mennie, akkor azt azonnal kell. Ilyenkor kell venni egy csésze kávét, hogy a blokkal bejuthasson az ember a mosdóba.

Itt láthatod: Mindenütt!

A felsorolt kávéfogyasztó fajták a teljesség igénye nélkül kerültek feljegyzésre, csak a leggyakoribbakat mutattuk be. Nyilvánvalóan ezek közül néhányat igen nehéz elviselni a környezetünkben.

Te is eljutottál már addig a gondolatig egyes kávéfogyasztó jelenlétében, hogy bárcsak otthon maradtál volna? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád. Szerezz be egy automata darálós kávégépet otthonra, hogy

elkészíthesd magadnak kedvenc kávédat! Nézz körül a CC Caffe Club kávégép kínálatában. Percek alatt felfedezheted, hogy ezt Te is megengedheted magadnak.

vissza

Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9-15;

Kedd: 9-13;

Szerda: 9-15;

Csütörtök: 9-15;

Péntek: 9,00-17,00.

Szombat: ZÁRVA

Megosztás

Kiemelt termékek

Saeco Odea Giro kávégép

Saeco Odea Giro kávégép Nettó ár: 60 000 Ft
Bruttó ár: 76 200 Ft

Delonghi Magnifica Perfecta …

Delonghi Magnifica Perfecta Cappuccino kávégép Nettó ár: 130 000 Ft
Bruttó ár: 165 100 Ft