MenüBelépek
Használt felújított kávéfőzők garanciával! Szaküzlet: 1119 BUDAPEST, ETELE ÚT 32C.

Termékkategóriák

Érvek a gyorsan oldódó instant kávé ellen

2020.04.16.

Érvek a gyorsan oldódó instant kávé ellen

Az instant kávé a legolcsóbb módja annak, hogy elkészíts egy italt, ami első ránézésre összetéveszthető a kávéval.

érvek a gyorsan oldódó instant kávé ellen - caffeclub.eu

Ennek a blognak a célja, hogy megmutassa neked azokat a módokat, melyek révén egyszerűen, gyorsan, igazán jó kávét tudsz készíteni. Az instant kávé az első két kritériumnak valóban megfelel, gyors és egyszerű. Csak beleteszel két kanál instant kávét a csészédbe és leöntöd forró vízzel. Az instant kávé azonban határozottan nem jó, még kávénak is alig nevezhető.

Így készül az instant kávé

Ma már sokan tudják, hogyan készül az instant kávé, ám valószínűleg egy realisztikus filmfelvétel lenne szükséges ahhoz, hogy soha többet ne akarjunk instant kávét inni.

Az instant kávé úgy készül, hogy kávét főznek, méghozzá gigantikus méretű tartályban. Ezután leeresztik a folyadékot, majd a maradékot összegyűjtik és fagyasztva szárítják. Ezután az instant kávét becsomagolják és elküldik az üzletekbe, ahol a csomagok ott állnak a polcon, egészen addig, amíg egy vevő meg nem könyörül rajtuk. Az instant kávét otthon elkészítik, mégpedig oly módon, hogy a fagyasztva szárított „kávézaccot” felengedik forró vízzel.

Könnyen elképzelhető, hogy a fenti eljárás nem eredményez igazán jó kávét. Ehhez számos tényező hozzájárul, de a két fő ok a kávébab minősége, valamint az íz telítetlensége, ridegsége.

A kávébab minősége

Az alábbiakban néhány szóban felelevenítjük a kávébab minőségéről szóló tudnivalókat.

A kávébabnak nagyon sok fajtája van, ám a világtermelés közel száz százalékát két típus adja, az Arabica és a Robusta. Az Arabica nehezen termeszthető, így kevesebb kerül betakarításra, de kellemesebb, zamatosabb az íze, mint a Robustának. A Robustát könnyebb és olcsóbb termeszteni, de keserű és enyhén földes ízű. Találd ki, melyik kávéfajtát használják fel az instant kávéhoz!

Az íz telítetlensége

Az egyik legfontosabb tényező egy csésze kávé szempontjából az, hogy mennyi idő telik el a pörkölés, az őrlés és az elkészítés között. Többek között ez határozza meg az íz telítettségét.

Minél hosszabb idő telik el az egyes lépések között, annál ridegebb, telítetlenebb és keserűbb lesz a kávé. A készre őrölt kávé esetében,

melyet már őrölt állapotban vásárolunk meg az üzletekben hetek vagy akár hónapok is eltelhetnek az egyes lépések között.

Az instant kávé esetében még tovább lépünk egy szintet, tehát még tovább rontjuk a kávé telítettségét, hiszen amikor azt megvásároljuk az üzletben, akkor az már hetekkel vagy hónapokkal az előtt meg lett főzve.

Amikor forró vízben feloldasz két kanál instant kávét, az lényegében nem más, mint egy hetekkel ezelőtt elkészített kávé felmelegítése.

Ennél jobbat érdemelsz!

Mostanra valószínűleg nyilvánvaló, hogy nem javasoljuk az instant kávét.

Valójában ez több, mint figyelmeztetés. Igazából nem létezik megfelelő ok arra, hogy instant kávét fogyassz. Főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy minőségi szemes kávé nem kerül sokkal többe, mint egy csomag instant kávé.

Ne legyél az a személy, aki instant kávét készít a vendégeinek, sőt, saját magadat se sanyargasd vele. Te is, és a vendégeid is ennél sokkal jobbat érdemeltek.

Szerezz be egy automata darálós kávégépet a CC Caffe Club kínálatából, ahol alacsony áron tudsz vásárolni márkás, felújított modelleket. Az első használat alkalmával meg fogsz döbbenni azon, mekkora különbség lehet két csésze kávé között, és soha többet nem akarsz majd instant kávét inni.

vissza

Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9-15;

Kedd: 9-13;

Szerda: 9-15;

Csütörtök: 9-15;

Péntek: 9,00-17,00.

Szombat: ZÁRVA

Megosztás

Kiemelt termékek

Gaggia Titanium kávégép

Gaggia Titanium kávégép Nettó ár: 85 000 Ft
Bruttó ár: 107 950 Ft

Jura Impressa E75 kávégép

Jura Impressa E75 kávégép Nettó ár: 65 000 Ft
Bruttó ár: 82 550 Ft