MenüBelépek
Használt felújított kávéfőzők garanciával! Szaküzlet: 1119 BUDAPEST, ETELE ÚT 32C.

Termékkategóriák

Érvek a kapszulás kávé ellen

2020.05.04.

Érvek a kapszulás kávé ellen

A kapszulás kávéfőzők régóta forgalomban vannak, ám a Nespresso által vált egy termékkategóriából milliárdos iparággá. Miért vált ennyire népszerűvé és miért nem helyettesíti a valódi kávét?

Érvek a kapszulás kávé ellen - www.caffeclub.eu

Az utóbbi tíz évben több cég követte a Nespresso példáját, így a kapszulás kávéfőző gyorsan az egyik legnépszerűbb kávékészítési módszerré vált.

Miért vált ennyire népszerűvé?

A kapszulás kávéfőző két legnagyobb előnye, hogy gyorsan és egyszerűen lehet használni.

A kapszulás kávéfőző révén akár csészéről csészére lehet váltogatni a kávéfajtákat, és az egyetlen, amit meg kell tenni, hogy kávéfőzés után ki kell dobni a használt kapszulát. Ez valóban egy nagyon kényelmes módja a kávéfőzésnek.

Ám ha valódi jó kávéról beszélünk, akkor érdemes tudni, hogy a kapszulás kávé nem tartozik közéjük. A kávékapszulában lévő kávét gigantikus tételben pörkölik, fagyasztva szárítják és tárolják, majd lezárják azt a kapszulákban, sok-sok idővel azelőtt, hogy az üzletekbe kerülnének.

A kapuszulák túlnyomó részén nincs feltüntetve információ sem a kávé eredetéről, sem a pörkölésről. Nem meglepő, hogy az egész folyamat eredménye végül egy mérsékelten jó csésze kávé. A kényelemért magas árat kell fizetni, és a kapszulás kávé tényleges áráról még nem is beszéltünk.

A The New York Times felmérése szerint a kapszulás kávé kilogrammonként hozzávetőlegesen 110 dollárba kerül, ami majdnem 33 000 forint. Ez több mint duplája a drága ínyenc kávéknak, amik összehasonlíthatatlanul jobb ízűek.

A kapszulás kávé hatása a környezetre

Az egyszer használatos kávékapszulák nyilvánvalóan erősen romboló hatással vannak környezetünkre.

A Nespresso több tízmilliárd kávékapszulát értékesít évente, a céget 1987-ben indították. Nem nehéz kiszámolni, hogy hány milliárd kávékapszula került a hulladéklerakókba.

Amikor éppen kidobod a használt kávékapszulát, jusson eszedbe, hogy csak a tavalyi évben 13 milliárd kapszula került a hulladéklerakókba. Jól érzed magad ettől?

Valóban ennyire lusták vagyunk, hogy hajlandóak vagyunk feláldozni az ízt, a pénzt és a környezetünket csak azért, hogy könnyebben ihassunk kávét egy fémkapszulából?

A jó hír az, hogy nem kell lemondanod a kényelemről, ha ezek után meg akarsz szabadulni a kapszulás kávéfőződtől. Automata darálós kávégép révén hasonlóan egyszerű és kényelmes a kávékészítés folyamata, ám jóval minőségibb kávét ihatsz sokkal olcsóbban, ráadásul a környezetet sem szennyezed.

Nézz körül a CC Caffe Club kávégép áruház kínálatában! Márkás, felújított kávégépek közül választhatod ki a hozzád leginkább illeszkedő modellt.


vissza

Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9-15;

Kedd: 9-13;

Szerda: 9-15;

Csütörtök: 9-15;

Péntek: 9,00-17,00.

Szombat: ZÁRVA

Megosztás

Kiemelt termékek

Saeco Intelia kávégép

Saeco Intelia kávégép Nettó ár: 75 000 Ft
Bruttó ár: 95 250 Ft

Jura Impressa F50 kávégép

Jura Impressa F50 kávégép Nettó ár: 100 000 Ft
Bruttó ár: 127 000 Ft