MenüBelépek
Használt felújított kávéfőzők garanciával! Szaküzlet: 1119 BUDAPEST, ETELE ÚT 32C.

Termékkategóriák

Ezért használj automata darálós kávégépet

2020.07.11.

Ezért használj automata darálós kávégépet

Nem szükséges ínyencnek vagy kávészakértőnek lenni ahhoz, hogy az ember meg tudja különböztetni a valódi aromát egy hétköznapi kávé ízétől. Alább leírjuk, hogy miért használj automata darálós kávégépet.

Ezért használj automata darálós kávégépet - caffeclub.eu

Ma már nem titok, hogy a kávé gyorsan elveszti aromáját, ha nem a megfelelő formában, illetve csomagolásban vásároljuk. Ezen kívül a tárolás is nagyon fontos, és még egy sor egyéb tényező befolyásolja azt, hogy mennyire fogjuk tudni élvezni a kávénkat.

Az aromáját vesztett őrölt kávé helyett

Az előre őrölt kávé roppant gyorsan elveszíti aromáját, ezután már csak nyomokban emlékeztet a főzet a valódi kávéra.

Nem sokan tudják, hogy az őrölt kávé percek alatt elveszíti aromáját. Ez nem túlzás. A szakértők szerint egészen pontosan három perc szükséges hozzá. Kell ennél jobb érv az automata darálós kávégép használatához?

Az automata darálós kávégép a kávébabok őrlése után néhány másodperccel átereszti a forró vizet az őrleményen. Kizárólag ezzel a módszerrel készíthető aromában gazdag kávé.

Ne gondold, hogy nem engedheted meg magadnak az automata darálós kávégépet otthonra! Nézz körül a CC Caffe Club kínálatában, ahol használt, felújított, márkás kávégépek várnak rád meglepően alacsony áron!

A hagyományos „égett” kávé helyett

Sajnos tény, hogy a hagyományos kávéfőzőben mire a víz átáramlik az őrölt kávén, addigra a kávé „újrapörkölődik”, ami nem válik az előnyére.

Sok esetben pontosan ezt az égett illatot és ízt társítjuk a kávé karakterességéhez, holott ez nem az. Nem kellenek különleges ízlelőbimbók ahhoz, hogy valaki érezze a különbséget az otthon, hagyományos kávéfőzővel elkészített kávé és egy kávézóban rendelt kávé között. A különbség részben abból adódik, hogy a kávézóban automata kávégépet használnak, melyben nincs lehetősége az őrölt kávénak arra, hogy megégjen.

Egy automata darálós kávégép csak a vizet melegíti, az őrölt kávét nem, ráadásul nem telnek el percek a kávé megőrlése és a víz áteresztése között. Így kizárólag a kávé aromáját érzed a megszokott égett íz nélkül.

Találd meg Te is az egyéniségedhez leginkább illeszkedő automata darálós kávégép fajtát a CC Caffe Club kínálatában!

Forrásban lévő, kávén átfutó víz helyett

Kevesen tudják, de a kávékészítéshez használt víz hőmérséklete, és a kávén történő átáramlás ideje roppant nagy mértékben befolyásolja a kész kávé ízét.

Ahhoz, hogy egy adott kávéfajta ízét tökéletesen élvezhessük, azt tökéletes körülmények között kell elkészítenünk. A forrásban lévő víz erre nem alkalmas, és sajnos a hagyományos kávéfőzők esetében ez történik. Felforr a víz, és a forrás erejétől hajtva szinte átfut az őrölt kávén.

Az automata darálós kávégép típusok pontosan úgy lettek megalkotva, hogy a tökéletes hőmérsékletre melegítsék a vizet, valamint pontosan akkora sebességgel áramoltatják át azt a kávén, hogy a tökéletes aromát nyerje ki belőle.

Nemcsak a kávébab minősége határozza meg a kávé ízét, hanem az elkészítés módja is, melyre egy hagyományos kávéfőző nem alkalmas.

Miért ne használnád ki a technika csodálatos vívmányait arra, hogy minőségi kávét ihass az otthonodban? Válaszd ki a saját kávégépedet a CC Caffe Club kínálatából!

Automata darálós kávégép további előnyei

Létezik néhány tévhit az automata darálós kávégép fenntartásával és kezelésével kapcsolatban, amit alább most eloszlatunk.

Néhányan úgy gondolják, hogy egy automata darálós kávégép túl nagy méretű, egy normál konyhában nem fér el. Az a hír is szárnyra kapott, hogy költséges a fenntartása és nehéz tisztán tartani. Ezek valójában tévhitek.

A mérettel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az automata darálós kávégép rengeteg fajtája létezik, nyilvánvalóan különböző méretekben. Mindenki megtalálhatja a CC Caffe Club kínálatában azt a modellt, ami színben, formában és méretben leginkább illeszkedik a saját konyhájába.

A fenntartásával kapcsolatban sincs több extra kívánalom, mint akár egy kapszulás vagy egyéb kávéfőzővel kapcsolatban. Olykor szükséges a vízkőmentesítés, mint ahogy minden kávéfőző esetén, valamint időszakonként zsírtalanítani kell, hiszen a kávébab olajos. Ez azonban egy-két havonta szükséges és mindössze néhány perc odafigyelést igényel, hiszen az automata darálós kávégép elvégzi helyettünk ezt a feladatot.

A rendszeres napi és heti tisztítás sem vesz igénybe pár percnél több időt, hiszen a legtöbb kávégép központi egysége és víztartálya kivehető, vízcsap alatt leöblíthető.

A fent felsorolt tévhitek valóban csupán tévhitek. Az automata darálós kávégép ugyan igényel némi karbantartást és tisztítást, mint ahogy ez igaz az összes többi konyhai gépre is. Néhány percet azonban szívesen áldozunk arra naponta, hogy kiváló minőségű kávéban legyen részünk, amikor csak akarjuk.

Nézz körül a CC Caffe Club automata darálós kávégép kínálatában, válaszd ki a hozzád legjobban illő modellt!

vissza

Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9-15;

Kedd: 9-13;

Szerda: 9-15;

Csütörtök: 9-15;

Péntek: 9,00-17,00.

Szombat: ZÁRVA

Megosztás

Kiemelt termékek

Saeco Royal Office kávégép

Saeco Royal Office kávégép Nettó ár: 100 000 Ft
Bruttó ár: 127 000 Ft

Saeco Intelia kávégép

Saeco Intelia kávégép Nettó ár: 75 000 Ft
Bruttó ár: 95 250 Ft