MenüBelépek
Használt felújított kávéfőzők garanciával! Szaküzlet: 1119 BUDAPEST, ETELE ÚT 32C.

Termékkategóriák

Így tárold a kávét otthon!

2020.03.19.

Így tárold a kávét otthon!

A kávébab egy friss termék, mely néhány nappal a pörkölés után éri el aromája csúcsát, és sajnos néhány hét alatt el is veszíti.

igy tarold a kavet otthon - www.caffeclub.eu

Úgy tartják, hogy a nyers kávé évekig, a pörkölt kávé hetekig, az őrölt kávé pedig percekig tartja meg aromáját. Ennek fényében elképzelhető, hogy már az üzletben a polcról úgy vesszük le a pörkölt kávét, hogy az már nem rendelkezik az eredeti aromájával. Ez azonban szerencsére nem minden esetben van így, ráadásul tudunk tenni annak érdekében, hogy megőrizzük a pörkölt kávé aromáját.

A minőségi pörkölt kávé csomagolása

A minőségi pörkölt kávét speciális szeleppel ellátott csomagolással látják el, ami segít megőrizni az aromáját.

A kávé pörkölése során széndioxid szabadul fel, mely a pörkölést követő napokban is folytatódik. Éppen ezért teljesen légmentesen nem lehet lezárni. Erre fejlesztették ki azt az egyirányú szelepet, mely a széndioxidot kiengedi a csomagolásból, az oxigént viszont nem engedi be. Ez egy megfelelő módszer arra, hogy a kávé ne veszítse el az aromáját már addigra, mire a polcokra kerül.

Fontos tudni, hogy ilyen csomagolással csak a minőségi kávét látják el, tehát ez egy további fontos érv az ellen, hogy olcsó kávét vásároljunk.

A kávé tárolásának alapvető szabályai

Ahány ház, annyi szokás és annyi kávétárolási lehetőség. Létezik azonban néhány alapvető szabály, melyek betartása hozzásegít minket a kávé frissen tartásához.

A szabályok roppant egyszerűek. A kávé tárolása során kerüljük azokat a helyeket, ahol erős a légáramlás, ahol gyakori a hőmérséklet változás, valamint ne tegyük ki erős fénynek.

A legjobb megoldás egy jól záródó üvegedény, mely sötét, nem átlátszó. Az átlátszó üvegedény, benne a kávébabbal roppant látványos, mégse engedjünk a kísértésnek, ne legyen átlátszó az üveg, és ne a konyhapulton tartsuk (se az ablakpárkányon). Legjobb, ha zárt szekrényben tároljuk, lehetőleg ne üveges szekrényben, és a lehető legmesszebb legyen a tűzhelytől, hogy megóvjuk a kávét a hőmérséklet változásoktól.

A kávé fagyasztva tárolása

Nagyon sok kávérajongó tudja, hogy a pörkölt kávébab lefagyasztva sokkal tovább megőrzi aromáját.

A fagyasztás nagyon jó ötlet arra, hogy frissen tartsuk a pörkölt kávét. Néhány tényezővel azonban tisztában kell lennünk, ha nem akarjuk, hogy a kávé a mélyhűtőben néhány nap alatt tönkre menjen.

Az első és legfontosabb tudnivaló ezzel kapcsolatban, hogy a kávébab higroszkópos, ami azt jelenti, hogy roppant erős vízmegkötő hatása van. A fagyasztva tárolással kapcsolatban ez egy fontos tény, hiszen, ha a kávét nem zárjuk le rendesen fagyasztás előtt, akkor felszívja a mélyhűtőben a nedvességet, ilyen formában az állaga és az íze is hagy majd némi kívánnivalót maga után.

A nedvességen kívül a környező szagokat is felszívja a kávébab, ami szintén nem segíti elő a kellemes aromát. Fagyasztás előtt mindössze annyit kell tennünk, hogy a kávét az eredeti csomagolásával együtt még egyszer fóliázzuk le, hogy megóvjuk a nedvességtől.

Még egy fontos tudnivaló fagyasztás esetére. Amikor elővesszük a kávét és kiveszünk belőle annyit, amennyire szükségünk van, a maradékot a lehető legrövidebb időn belül tegyük vissza a mélyhűtőbe, mielőtt bármilyen kondenzáció létrejönne a fagyasztott kávén.

A fagyasztott kávébabnak adjunk egy-két órát felhasználás előtt, immáron nyitott csomagolásban, hogy ez a bizonyos kondenzáció ne következzen be, tehát a nedvesség képes legyen elpárologni a kávébab felületéről. Ezzel kávégépünk őrlőszerkezetét kíméljük meg.

A leírtak alapján levonhatjuk azt a következtetést, hogy a jó kávéhoz három dolog szükséges, jó minőségű kávé, automata darálós kávégép, valamint a kávé megfelelő tárolása. Az automata darálós kávégépről és a kézműves szemes kávéról mi gondoskodunk, a kávé tárolását pedig a fentiek szerint most már bárki meg tudja valósítani az otthonában.

További kérdéseid vannak a kávé tárolásával, minőségével, esetleg az automata darálós kávégépekkel kapcsolatban? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk mindenben!

vissza

Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9-15;

Kedd: 9-13;

Szerda: 9-15;

Csütörtök: 9-15;

Péntek: 9,00-17,00.

Szombat: ZÁRVA

Megosztás

Kiemelt termékek

Jura Impressa E55 kávégép

Jura Impressa E55 kávégép Nettó ár: 60 000 Ft
Bruttó ár: 76 200 Ft

Saeco Odea Go kávégép

Saeco Odea Go kávégép Nettó ár: 60 000 Ft
Bruttó ár: 76 200 Ft