MenüBelépek
Használt felújított kávéfőzők garanciával! Szaküzlet: 1119 BUDAPEST, ETELE ÚT 32C.

Termékkategóriák

Kávékészítési tippek

2020.03.31.

Kávékészítési tippek

Kávékészítési tippekből sosem elég, hiszen mi, akik ennyire rajongunk a kávéért, mindig szeretnénk egy picit jobbat belőle.

Kávékészítési tippek - www.caffeclub.eu

Az alábbiakban összeszedtünk néhány tippet, melyek nagy része apróság, ám ezek összessége még kellemesebbé teszi a kávénkat. A tippek nem fontossági sorrendben vannak, és sajnos a teljesség igénye nélkül kerültek feljegyzésre, hiszen ezek a tippek sosem lesznek teljesek, mindig támadnak új és új ötletek.

Mindig meleg edényben készítsd a kávét!

Legyen az akár kávékiöntő, csésze vagy kávéskanna, a lényeg, hogy magasabb hőmérsékletű legyen, mint ahogy leveszed a polcról. Kávé készítése előtt önts az edénybe forró vizet, így akár csészéről van szó, akár egyéb edényről, az átmelegszik. Ily módon a kávé nemcsak lassabban hűl ki, de az aromája is kellemesebb lesz. Fontos tudni, hogy a CC Caffee Club kávégép áruházban számos márkás automata darálós kávégép kapható, melyek csészemelegítő funkcióval rendelkeznek. Kell ennél egyszerűbb megoldás?

Kávé vásárlásakor ne a szavatossági időt vegyük figyelembe!

Minden pörkölt kávé csomagolásán fel van tüntetve a szavatossági idő, ám nem ez az a dátum, amire szükségünk van, hanem a pörkölés ideje. Ne vásárolj olyan pörkölt kávét, melynek pörkölése két évnél régebben történt, továbbá olyan sem, amin nincs feltüntetve a pörkölés dátuma!

Súly szerint adagold a kávét!

Felejtsd el a térfogatmérő edényeket, ha kávékészítésről van szó. Használj inkább konyhai mérleget, amikor az őrléshez adagolod a pörkölt kávét. A módszer sokkal következetesebb, ráadásul egyszerűbbé teszi a folyamatot, mintha folyamatosan kísérleteznünk kellene a kávé mennyiségével. A legegyszerűbb megoldás azonban egy automata darálós kávégép, mely saját maga állítja be a kávé mennyiségét. Ezzel biztosan nem tévedhetünk. A CC Caffe Club automata darálós kávégép választékában Te is megtalálod a saját kávégépedet.

Közvetlenül a kávékészítés előtt őröld meg a kávét!

Az őrölt kávé aromája percek alatt elillan, ezért a lehető legkevesebb idő teljen el a kávé őrlése és a kávékészítés között. Automata darálós kávégéppel a legjobbat tudod kihozni a kávédból, hiszen az őrlés és a kávékészítés között mindössze két-három másodperc telik el. Válaszd ki a hozzád legjobban illeszkedő automata darálós kávégépet a CC Caffe Club palettájáról!

Filteres kávékészítés előtt öblítsd le a papírszűrőt!

A melegvíz meglazítja a filter papírszálait, melyek egyébként a csészédben kötnének ki, ráadásul öblítés nélkül a kávéd kissé fura mellékízt kap a papírszűrőtől.

Hagyományos kávéfőzőbe melegvizet tölts

Hosszú időbe telik, míg a hagyományos kávéfőzőben a hidegvíz felforr, ez idő alatt az őrölt kávé valójában megég. Érdemes kávéfőzés előtt átmelegíteni a kávéfőzőt, valamint melegvizet tölteni a víztartályba.

A kávéd soha nem lesz jobb, mint a kávébab, amiből készíted

Hiába tartod be az összes szabályt, ami a jó kávé elkészítésére vonatkozik, nem fogod az igazi kávé élményt kapni, ha a kávébab árán spórolsz. Ajánlott a CC Caffe Club kínálatában megtalálható Boro kézműves szemes kávé, melynek rengeteg típusa létezik, megtalálod a saját ízlésedhez leginkább illeszkedőt.

Távolítsd el gyakran a kávéolajat!

Amennyiben nem szeretnél több hetes kávéolajat a frissen készült kávédba, akkor takarítsd le gyakran és alaposan, legalább hetente egyszer azt a kávégéped kávétartályából. Ez egy automata darálós kávégép esetén mindössze egy-két percet vesz igénybe.

Kannában készíted a kávét? Használj időzítőt!

Sokan a régi módszer szerint készítik a kávét, kancsóban vagy kannában, majd leszűrik. Ám ha túl rövid ideig hagyod ázni a kávét, akkor híg, kissé vizes ízű, ha túl sokáig, akkor túl keserű lesz. Időzítővel azonban nem tévedhetsz.

Hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben mindig jól zárd le a kávét!

A kávé legnagyobb ellensége a nedvesség, melyet képes felszívni. Ugyan a mélyhűtőben való tárolás jó lehetőség arra, hogy a kávé megőrizze aromáját, ám csak akkor, ha jól zárható edényben van, vagy ha jól le van fóliázva.

A kávé egyszer használatos alapanyag

Az 50-es években több kávémárka is azt állította, hogy az ő őrölt kávéjukat többször is fel lehet használni. Még ma is vannak, akik ezt a nagyon rossz tanácsot követik. A kávézaccnak a hulladéktárolóban a helye, nem a kávéfőzőben.

Ne használj pengés kávédarálót!

Vannak olyan olcsó kávédarálók, melyek pengével darabolják a kávébabot. A pengék egyenetlen őrlést eredményeznek, ami lehetetlenné teszi a megfelelő kávékészítést. A pengés kávédaráló és a valódi kávéőrlő között nem nagy az árkülönbség, a kávé minősége viszont óriási. A CC Caffe Club automata darálós kávégép kínálata egycsapásra megoldja ezt a problémát. Válaszd ki a neked leginkább tetsző modellt!

Csak addig hagyd állni a kávét, amíg iható lesz a hőmérséklete!

Minden kávéfogyasztó tudja, aki ivott már valaha langyos kávét, hogy a kávé közvetlenül a készítés után a legfinomabb. Minél tovább várunk, annál inkább veszít az ízéből, aromájából. Inkább készíts gyakrabban kávét, és élvezd minden alkalommal a tökéletes aromát. Az automata darálós kávégépek egyik óriási előnye, hogy egyszerre csak egy vagy két adagot készít. Így mindig friss kávét ihatunk.

Reméljük, sikerült néhány új ténnyel megismertetnünk. A fenti tippek valóban élvezetesebbé teszik számodra a kávézás élményét. Kellemes kávézást kíván a CC Caffe Club csapata!

vissza

Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9-15;

Kedd: 9-13;

Szerda: 9-15;

Csütörtök: 9-15;

Péntek: 9,00-17,00.

Szombat: ZÁRVA

Megosztás

Kiemelt termékek

Saeco Odea Go kávégép

Saeco Odea Go kávégép Nettó ár: 60 000 Ft
Bruttó ár: 76 200 Ft

Saeco Royal Office kávégép

Saeco Royal Office kávégép Nettó ár: 100 000 Ft
Bruttó ár: 127 000 Ft