Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9-15;

Kedd: 9-13;

Szerda: 9-15;

Csütörtök: 9-15;

Péntek: 9,00-17,00.

Szombat: ZÁRVA

Megfelelő módon iszod a kávét?

2020.02.25.

Megfelelő módon iszod a kávét?

Bár a kávéfogyasztás kultúrája régre nyúlik vissza, még napjainkban is sokan elkövetnek néhány alapvető hibát, mely által saját kávéfogyasztási élményüket rontják el.

megfelelő módon iszod a kávét? - www.caffeclub.eu

Az alábbi öt hiba, illetve azok korrekciója lehetőséget ad arra, hogy magasabb színvonalra emelhessük a kávézás élményét.

1. Kiöntöd a maradék kávét?

Sokan tudják, hogy az a kávé, ami több mint két órával ezelőtt lett elkészítve, már nem olyan élvezhető, elveszíti frissességét. Olykor megmarad egy vagy akár csak egy fél adag kávé a kávéfőzőben. Ezt nem érdemes kiönteni. Öntsük inkább jégkockatartóba és fagyasszuk le. Később csak tejet kell ráönteni, és készen is van a jeges latte.

2. Keserű kávéval sanyargatod magad?

Ugyan a kávé önmagában a legízletesebb, hiszen minden plusz ízesítés, amit hozzáadunk tompítja a kávé ízét. Ennek ellenére nem mindenki kedveli a markáns keserű ízt. A megoldás furcsa lehet ugyan, ám egyszer érdemes kipróbálni. Hints egy nagyon kevés sót a kávéba. A só blokkolja azokat az ízlelőbimbókat, melyek a keserű ízt érzékelik. A kávé aromáját úgy is élvezheted, hogy nem kell az erőteljes keserű ízzel sanyargatnod magad.

3. A mesterséges édesítőszerek megölik az aromát

Olykor azért használunk mesterséges édesítőszereket, mert önmagában a kávé túlságosan karakteres. Ez azonban megöli a kávé természetes aromáját, így az élvezet minimumra csökken. Édesítőszerek helyett inkább tegyél a kávédba természetes ízesítőket. Ez lehet fahéj, reszelt narancshéj, de ha édesítésre vágysz, akkor néhány csepp méz is csodákat tesz. Ezek után soha többet nem akarsz majd mesterséges édesítőszereket tenni a kávédba.

4. Hideg tejet öntesz a kávédba?

Közvetlenül hideg tejet önteni a kávéba nagy hiba. Nemcsak azért, mert lehűti a kávét, hanem mert tompítja az aromát, valamint csökkenti a koffein felszívódásának a sebességét. Sokkal ízletesebb tejhabbal inni a kávét. A tejhab elkészítése nem olyan bonyolult, mint gondolnánk. Tegyünk tejet egy rázópohárba, rázzuk 30 másodpercig, majd tegyük be a mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre. Amennyiben nem vagy elégedett az eredménnyel van egy ennél jóval egyszerűbb megoldás. A CC Caffe Club kávégép áruházban az eredeti árnál jóval olcsóbban beszerezhetsz egy automata darálós kávégépet, melyek nagy része rendelkezik tejhabosító funkcióval.

5. Rég lefőtt kávét inni a legnagyobb hiba

Az összes eddig felsorolt hibák közül a rég lefőtt kávé elfogyasztása a legnagyobb hiba. Nemcsak azért, mert elveszíti aromáját, hanem azért, mert egészségkárosító hatása van. Sokan úgy gondolják, hogy a rég lefőtt kávét elegendő megmelegíteni, hiszen majdnem olyan, mintha most készült volna. Ez azonban kizárólag a hőmérséklet szempontjából igaz. Ráadásul a kávé újra melegítés során rengeteg hatóanyagot veszít, melyeknek normál esetben egészségmegőrző hatásuk van. A legfontosabb érv azonban amellett, hogy ne igyunk állott kávét, hogy a kávéban kémiai folyamatok zajlanak le, melyek erőteljes egészségromboló hatással bírnak.

A CC Caffe Club kávégép áruházban sokféle automata darálós kávégép kapható, melyek egyszerre egy vagy két adag kávét készítenek. Így nem kell kiöntenünk a maradék kávét, továbbá arra sem érzünk kényszert, hogy állott kávét fogyasszunk.

A CC Caffe Club kávégép áruház lehetőséget ad arra, hogy alacsony áron valódi darálós automata kávégéppel tudd elkészíteni nap mint nap kedvenc kávédat. Használt, teljes körűen felújított automata kávégépek várnak a CC Caffe Club áruházban. Találd meg kedvenc kávégépedet! Emeld magasabb szintre a kávézás élményét!

vissza