Kapcsolat

CC Caffe Club Kft.

1119 Budapest, Etele út 32C.

Mobil: 06 70 772 7577

E-Mail: cccaffeclub@gmail.com


Nyitvatartás:


Hétfő: 9,00-17,00;

Kedd: 9,00-16,00;

Szerda: 9,00-17,00;

Csütörtök: 9,00-17,00;

Péntek: 9,00-15,00.

Szombat: ZÁRVA

Vasárnap: ZÁRVA

A kávégép

A kávéfogyasztás az egyik általánosabb reggeli rituálé, a világ igen nagy részén elterjedt szokás. A gépek választéka nagyon széles a piacon, és nincs olyan, hogy legjobb. Mindenkinek mások az igényei egy kávégép kapcsán és a megfelelő készülék kiválasztása előtt meg kell határoznunk, hogy a kínált lehetőségek közül melyikre van szükségünk.

A kínálat a karos kávéfőzőtől egészen az egy gombnyomással működő teljesen automata kávéfőzőgépekig terjed.

Eszpresszó és klasszikus kávé közötti különbség az elkészítés módjából ered. Az eszpresszónál kb. 30 ml vizet 9 – 15 bar nyomáson 90 °C fokra kell forralni fél percig. Az eredmény illatos és ízletes kiváló minőségű kávéital.

A filteres kávéfőzés során a víz normál nyomás alatt alakul át forró kávévá. Az eszpresszóval szemben itt az eredmény gyengébb kávé lesz, amit akár nagyobb mennyiségben is lehet fogyasztani.

Az eszpresszógépek lehetnek automaták vagy manuálisak (karos). Az automata kávéfőzők gombnyomásra különféle kávéitalokat készítenek. Beépített kávébab-őrlővel és összetett kezelőfelülettel (gyakran digitális kijelzővel) rendelkeznek. A kávégép rendelkezik víztartállyal és zacctartállyal.

A manuális eszpresszó kávéfőzőgépeknél az őrölt kávét egy speciális kar segítségével helyezzük be a készülékbe.

A kávéélmény legmeghatározóbb eleme a megfelelően megőrölt kávé. A különféle finomságú kávéőrlemények a kávék különféle típusaihoz felelnek meg. Ha előre csomagolt kávéőrleményt vásárolunk, akkor soha nem kapjuk meg azt a minőséget, amit várhatnánk tőle.

Egy tökéletes kávédarálós modellben az őrlőtárcsák malomkövek és kontrollálják, hogy az őrlemény a megfelelő finomságúra legyen megőrölve.

A kávé elkészítési ideje 25 – 30 másodpercet vesz igénybe, ez kb. 30 ml kávét jelent.

A kávéfőzőgépeknek két típusa van:

  • magas nyomással

  • alacsony nyomással működő kávégépek

Ha egy jó presszókávét szeretnénk inni otthon, akkor a kávégép működési nyomása 15 bar körül legyen.

Viszont ez csak az egyik, de fontos paramétere, viszont elég ha annyit jegyzünk meg belőle, hogy a 9 bar nyomás alatt teljesítő kávégépben készülő kávék nem a megfelelő minőségű presszókávét eredményezik.

 

A kávé

A kávé kapható pörkölt egész kávészemek formájában, amelyeket meg kell őrölnünk, vagy pedig kávéőrlemény formájában, mely azonnal felhasználható.

Speciális funkciók

Már nem a kávékészítés az egyedüli funkció, amelyet egy kávégép magáénak tudhat. Nagyon kedveltek azok a kávégépek, amelyek kávédarálóval és kapucsínó főzővel, valamint tejhabosítóval rendelkeznek. A másik nagyon praktikus funkció az automata kijelző vízkőtlenítés, zacceltávolítás, víz kifogyás esetére.

A legtöbb kávégéppel kapucsínót is tudunk készíteni, ha van alapul szolgáló tej és hab. A folyamat során forró tejhab keletkezik a speciális szívócsövön keresztül érkező tejből. Ugyanezen a módon tudunk forró vizet készíteni a teához és más forró italokhoz is.

A víztartályba hideg vizet töltünk, ezért jó, ha szűrt vizet töltünk bele, így megakadályozhatjuk a vízkövesedést.

A vásárlók szeretik az olyan automata kávégépeket, amik több -féle italt is tudnak készíteni. Ilyenkor hangulatukhoz is tudnak választani, sőt a vendégeik is kapnak választási lehetőséget. Viszont, mint már említettük a minőségi presszókávé készítéséhez elengedhetetlen, hogy helyben legyen darálva.

Daráló nélkül nem lehet kávét készíteni, ugyanis a minőségi gépek 9-15 barral nyomják a vizet, ami a bolti előre darált kávékon pár másodperc alatt átzubog és egy keserű ihatatlan löttyöt kapunk a méregdrága kávéfőzőnkből.

Mivel minden kávé más és más őrlési finomságot kíván, rendesen fel van adva a lecke az igazán minőségi kávét kedvelőknek.


Az automata kávéfőzők igazán jó választások

Daráló nélkül csak néhány őrölt kávé használható, ami alkalmas eszpresszónak, de nem lesz soha olyan finom mintha frissen darálnánk le. A kibontás után az őrlemény nagyon gyorsan öregszik, és veszít az aromájából. Ha mégsem szánjuk rá a pénzt egy automata kávégépre, akkor marad a kísérletezés az őrölt kávék között, ami maximum csak közepes minőséggel kecsegtet.

Sokan vagyunk, akiknek nincs igényük elmerülni a kávékészítés misztériumaiban, azoknak jó választás lehet az automata kávégép. A Saeco, Delonghi, Jura, Krups, Bosch, Siemens, AEG és Gaggia kávégépek már elég kedvező ár/érték arányúak ahhoz, hogy érdemes legyen rájuk odafigyelni. Ezen készülék nagy része már kerámia késes, halkak, és egészen jó minőségű kávét produkálnak. Ilyen készülékek a boltban 80-300 ezer Ft magasságában mozognak, viszont használtan, már a feléért is hozzá lehet jutni 3-6 hónap garanciával.

Cégünk kizárólag automata kávégépek forgalmazásával foglalkozik. Mi a minőség mellé tettük le a voksunkat. Válasszon a weboldalunkon megtalálható számos gép közül.

Léteznek még a kapszulás vagy podos gépek, melyeket másik kényelmes alternatívaként szoktak javasolni, ha valaki kávégép iránt érdeklődik. Ezeknek a pozitívuma az egyszerű szerkezet, ebből következik a kicsi hibalehetőség. Sőt állandóan azonos és ugyanolyan minőségű kávét kapunk. Nincs zacc, nincs koszolás, ürítés, csak marad az üres kapszula.

Csak behelyezzük a podot vagy a kapszulát, megnyomjuk a gombot és kész a kávénk. Eltávolítjuk a gépből a használt podot és készen is vagyunk. Tiszta, gyors, egyszerű kávézás a végeredmény. Viszont a kényelemnek ára van. Jobb, ha vásárlás előtt kiszámoljuk, hogy mennyibe jön ki kilója a podos vagy kapszulás kávénak, különben nagy meglepetés érhet minket. A gépekhez viszonylag olcsón hozzájuthatunk, a belevalónak viszont jócskán megkérik az árát.

 

 

A kapszulásokkal lehet furfangoskodni, kaphatóak újratölthető kapszulák, de korántsem hozzák azt az ízélményt, sőt pont a rendszer egyszerűsége, kényelme, előnyét veszítjük el.

Utoljára hagytuk az alternatív kávékészítési technikákat, mint amilyen a

  • French Press. A french press egy dugattyús kávéfőző.

 

  • Hario dripper, amikor is forró vizet kézzel adagoljuk, öntögetjük (“pour over”) az őrölt kávéra. A furcsa formájú V60 tölcsér nem csak japánban hódít: a kávé fanatikusok otthonaiban és a progresszív kávézókban egyaránt kivívta a pozícióját.

  • Karlsbadi kanna, mely a bolhapiacok gyakori résztvevője. Zománcos, kerámia, porcelán, alpacca, vagy éppen réz kivitelben. Bár egy kicsit macerás a kb. fél órás reggeli kávékészítés, így csak fanoknak ajánlott. Ára 20.000 Ft körül.

  • AeroPress – Leginkább kirándulásokra szokták ajánlani, mert helytakarékos és könnyű. Ára kb. 10.000 Ft.

  • Szifon (lombik) esetében az alulról melegített víz, a gőz hatására a szifoncsövön keresztül a felső üvegedénybe áramlik. A felső üvegedényben a frissen őrölt kávé kivonatolódik, kioldódik az értékes szín-, íz-, illatanyagok. Amikor hűlni kezd, a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik. Vákuum keletkezik, ami a felső részből a szűrőn át visszaszívja alulra a kész kávét. Ára kb. 30.000 Ft.

 

  • Dzsezva (török kávé készítő) amelyekkel szintén nagyon finom, aromás kávé készíthető, de nem eszpresszó jellegű.

a daráló ezeknél a kávégépeknél, eszközöknél alapkövetelmény.


Akkor most melyiket is válasszuk?

 

Olyan sokféle kávé létezik, valamint kávégép, és még az elkészítésük módja, illetve a végeredmény szempontjából tengernyi a lehetőség, hogy átgondolva szinte zavarba ejtően nehéz a döntés.

A helyes válasz persze az, hogy egyénfüggő, kinek mi a legfontosabb. Esetleg a gyorsaság, az íz, az ár a kényelem, a rituálé...stb. Rengeteg kérdés, rengeteg variáció. Ki-ki döntse el, hogy mire van szüksége. Ha befektetünk egy drága, minőségi képbe, biztos, hogy nem döntünk rosszul.

Weboldalunkon új és használt JURA, SAECO, DELONGHI, GAGGIA, BOSCH, SIEMENS automata kávégépek értékesítésével és szervizelésével foglalkozunk. Kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy mindenki részére beszerezhető legyen a kívánalmainak megfelelő minőségű és állapotú új vagy használt kávégép, és hozzá kiemelkedő minőségű szemes kávé, akár otthoni, irodai vagy vendéglátó ipari használatról legyen is szó.

Minden használt kávégép frissen átvizsgálva, zsírtalanítva és vízkőtlenítve, hibátlan műszaki és esztétikai állapotban kerül átadásra, melyekre 6 hónap garanciát nyújtunk. Sőt a garancián túli, kedvező áru javításokkal is állunk vásárlóink rendelkezésére.

Kávégépeinkhez szemes kávét is tudunk biztosítani, melyek kiemelkedő minőséget képviselnek.